Archive for Duben 2024

Prima casa v Itálii

Mám na Vás dotaz: Problémy s italským apartmánem po nákupu jako prima casa

V srpnu 2022 jsme s milencem zakoupili apartmán v Agrate Conturbia v Itálii. Původně jsme ho plánovali jako naši “prima casa”. Bohužel, situace se změnila, a když jsme chtěli vyřídit trvalý pobyt, manžel začal pracovat ve Švýcarsku. To nás přivedlo k rozhodnutí, že se do Itálie přestěhovat nebudeme. Problém je, že nemluvíme italsky, a potřebovali bychom pomoc s vyřízením těchto úředních záležitostí u notáře v Itálii. 😓

Jak nám můžete pomoci?

Pokud jste v podobné situaci jako my, nebojte se, nejste sami. Máme pro vás dobré zprávy! Našli jsme zdroj, který vám může v této situaci poskytnout odbornou pomoc. Obchod Itálie nabízí služby v oblasti právního poradenství v Itálii, včetně pomocí u notáře. 🤝

Finanční a úřední náklady

Samozřejmě, že při vyřizování takovýchto záležitostí nás zajímá i finanční stránka věci. Výše nákladů se může lišit v závislosti na konkrétních okolnostech a složitosti případu. Nejlepší je se obrátit přímo na odborníky, jako je tým z Obchod Itálie, kteří vám mohou poskytnout konkrétní informace a cenovou nabídku. 💶

Co úřední vyřízení obnáší?

Vyřízení úředních záležitostí v Itálii může být komplikované, zejména pokud neovládáte italský jazyk. Notář vám může pomoci s převodem vlastnictví, změnou účelu užívání nemovitosti nebo dalšími potřebnými úkony. Odborná pomoc je v tomto případě neocenitelná, protože se vyvarujete chyb a komplikacím. 📑

Doufáme, že vám tento článek pomohl lépe se zorientovat v situaci a ukázal vám možnosti, jak postupovat dál. Nezapomeňte se obrátit na profesionály, jako je tým z Obchod Itálie, kteří vám mohou poskytnout potřebnou pomoc a poradenství. 🌟

Pokud máte další dotazy, neváhejte se na nás obrátit! 😊

Dotaz – trvalý pobyt v Itálii, daně

Koupě nemovitosti v Itálii: Jakým způsobem a s jakými dopady? 🏠🇮🇹

Úvod

Omlouvám se za vyrušení, ale rozhodla jsem se na Vás obrátit s jednou prosbou. Pátrání po internetu a sbírání zkušeností různých lidí mi zatím nepřineslo pořádné odpovědi, a potřebuji opravdu relevantní informace, abych v něčem neudělala zbytečnou chybu, která by mě stála výdaje navíc nebo bych se dopustila nechtěného střetu se zákony.

Má situace

Chystám se koupit nemovitost v Itálii, konkrétně v regionu Abruzzo. V České republice žádnou nemovitost nevlastním. Vlastníkem domu, v němž aktuálně žijeme, je můj manžel, který jej nabyl před uzavřením sňatku před 21 lety bez předmanželské smlouvy.

Prima casa vs. Seconda casa

Rozhoduji se, zda nemovitost koupit jako “prima casa” nebo “seconda casa”. U “prima casa” je potřeba do nemovitosti přestěhovat se do 18 měsíců a mít rezidenza. Sice je lákavé platit nižší daň z nemovitosti a využívat další výhody, ale netuším, jestli to přináší více úskalí než “seconda casa“.

Moje představa

Plánuji koupit nemovitost a zatím pracovat v ČR na HPP. Od července 2025 bych se chtěla natrvalo přesunout do Itálie s výkonem práce na home-office a občasným dojížděním do ČR.

Varianty a otázky

  1. Prima casa s DPČ v ČR – Je to možné a jaké by to mělo dopady pro zaměstnavatele?
  2. Prima casa s OSVČ v ČR – Jak by to fungovalo s fakturací české společnosti?
  3. Prima casa s italskou živností – Je to vůbec doporučeno, když mi to nikdo nezdůraznil?

Nebo bych měla koupit nemovitost jako “seconda casa” a řešit trvalý pobyt v ČR a pracovat dle libosti DPČ nebo českou živnost?

Pronájem a další plány

Plánuji pronajímat část domu, ale to by nebyl hlavní zdroj mého příjmu.

Závěr

O českých spoluobčanech, kteří žijí v Itálii a pracují na home-office, jsem slyšela, ale žádné konkrétní informace jsem nenašla. Pokud potřebujete další informace pro svou analýzu, ráda je poskytnu. Budu vděčná za zpětnou vazbu a cenovou nabídku za odpověď na můj dotaz.

Máte zájem o kontakty na strojírenské firmy z Itálie? Jsme zde pro vás!

Itálie je známá svým vynikajícím strojírenstvím a kvalitními výrobky. Pokud vaše firma hledá nové obchodní příležitosti a zájem o rozšíření vaší klientely o italské strojírenské firmy, máme pro vás skvělou zprávu.

Proč byste měli mít zájem o kontakty na italské strojírenské firmy?

  1. Kvalita a precision: Italské strojírenské firmy jsou známé svou precizností a kvalitou výrobků.
  2. Inovace: V Itálii se stále vyvíjejí nové technologie a inovace v oblasti strojírenství.
  3. Tradiční dovednosti: Dlouholetá tradice v oblasti strojírenství znamená zkušenosti a odbornost.

Jak vám můžeme pomoci?

Naše firma má rozsáhlé kontakty na italské strojírenské firmy a rádi bychom vám pomohli s navázáním nových obchodních vztahů. Máme zájem o prodávání vašich výrobků nebo služeb italským strojírenským firmám a věříme, že můžeme být pro vás cenným partnerem.

Pokud máte zájem o bližší informace a chcete probrat podrobnosti, neváhejte nás kontaktovat telefonicky. Jsme připraveni vám poskytnout veškeré potřebné informace a podpořit vás v rozvoji vašeho obchodu s italskými strojírenskými firmami.

Kontaktujte nás!

Chcete-li se spojit s námi a probrat možnosti spolupráce, kontaktujte nás na telefonním čísle ZDE nebo nám zašlete e-mail na E-MAILU ZDE

Pro více informací navštivte naši webovou stránku obchoditalie.cz

Neváhejte a využijte této skvělé příležitosti k rozšíření svého obchodního portfolia o italské strojírenské firmy. Jsme zde, abychom vám pomohli!

Cena 2800 kontaktů včetně E-mailu odpovídá 300 Eur, viz odpověď pana Roberto Powell:

è disponibile un elenco di 2800 nominativi operanti nel settore “ALLUMINIO E METALLI – Produzione e Lavorazione”. Tutti i nominativi hanno anche un indirizzo email.
L’ultimo aggiornamento relativo a questa categoria risale al 03/10/2023.
CENA 300 EUR.